KENAPA BANYAK ARTIS PAKAI IPHONE?? | Zaffique
zaffique-new-logo-white

KENAPA BANYAK ARTIS PAKAI IPHONE??

NAK TAU KENAPA BANYAK ARTIS PAKAI IPHONE….

Banyak perakara yang unik yang boleh kita belajar dari cara mereka berfikir, bagaimana kebanyakan artis dan celebrity memilih smartphone yang sesuai dengan mereka. Pada artikel kali ini Zaftech akan memberi 5 sebab kenapa di kalangan artis lebih sesuai dan suka menggunakan produk iPhone berbanding Android.

Mungkin bagi pengguna iPhone berasa tidak hairan kenapa kebanyakan artis lebih memilih menggunakan iPhone, namun akan menjadi pertanyaan bagi orang yang belum pernah menggunakan iPhone dan mungkin mereka juga akan bertanya-tanya apa alasan iPhone diutamakan.Lihat bukti beberapa artis dan selebriti tanah air menggunakan iphone.

Alasan Memilih Iphone

Dibawah ini saya akan memaparkanalasa alas an mengikut pendapat Zaftech mengapa kebanyakan artis memilih menggunakan iPhone jika dibadingkan Samsung, Xiaomi, Asus, Oppo, Huawei dan Nokia. Perlu diingat bahawa ini hanyalah pendapat setelah membuat rujukan dan daripada pengalaman peribadi sahaja..

 

  1. Pakai iPhone nampak mewah dan have have .

Alasan ini bukan menjadi rahsia lagi kepada umum semua. Kenapa begitu? Lihat dari segi design di mana ia lebih unggul dari smartphone lain sehingga design Iphone sering di tiru seperti hampir sama sama dengan model Android lain. Contoh Iphone X, pasti korang pun tau smartphone apa yang hamper menyamainya. Sejak dari awal kemunculannya Pengasas Iphone Steve Job, amat menitik beratkan design yang elegan dan nampak ekslusif.

 

       2. iPhone Merupakan Smartphone Mahal

Untuk sebab yang kedua sudah memang tidak boleh disangkal lagi memang harga Iphone setiap kali pengeluarannya menjadi semakin mahal. Setiap kali pengeluarannya harganyaakan lebih mahal dari smartphphone yang lain. Bayangkan juga aksesori originalnya juga mahal padahal standardnya sama sahaja seperti di kedai USTAZ. Disebabkan kerana jenamanya Apple penggemarnya tidak kisah mengeluarkan belanja kerana brand Apple itu.

Lagipun tidak dapat di sangkal dari segi aspek kepantasan, jika dibandingkan RAM 2GB android dan RAM 2gb Iphone sangat jauh berbeza jika di uji kepantasannya. Produk Apple sangat mementingkan kepuasan pengguna dengan kualiti Iphone itu sendiri dan harganya bersesuai dengan spesifikasi phone itu sendiri.

 

3. Feature Yang Selalu Update

Apabila korang sudah menjadi pengguna (pengguna) iPhone maka secara automatic akan mendapatkan ciri-ciri perkhidmatan OS dan Aplikasi untuk dikemaskini. Malah, iPhone sangat terkenal dengan servis yang sangat baik berbanding dengan smartphone lain.

Apple sentiasa mengupdate system mereka apabila ia menemui bug (jurang) pada iOSnya. Jadi Apple sangat serius dari segi keselamatan data dalam iPhone. iPhone juga diupdate secaraautomatik jika iPhone anda disambungkan ke Internet.

 

       4.Security iPhone Terjamin

Jika korang tahu banyak penggodaman yang dilakukan oleh orang yang tidak bertanggungjawab kepada mangsa tanpa pandang bulu. Untuk sebab keempat ini adalah keselamatan di dalam telefon pintar iPhone.

iPhone sangat berbeza dari OS Android yang mempunyai banyak kelemahan yang boleh dieksploitasi oleh penggodam untuk mengesan telefon pintar anda menggunakan hanya rangkaian Internet. iPhone itu sendiri mempunyai firewall yang sangat kuat dan hamper tidak boleh digodam oleh penggodam. Dilihat dari sisi keselamatan yang lain, iPhone mempunyai ciri iCloud. Di mana iCloud adalah akaun peribadi yang dimiliki hanya oleh pengguna gadget Apple termasuk iPhone. Dengan iCloud pasti data anda telah disokong oleh ciri ini, dan jika iPhone korang hilang atau dicuri maka dengan mudah mengunci iPhone dengan jarak jauh dan korang boleh memastikan data korang 100% selamat, tidak akan dibuka oleh pencuri.

     5. Mengikuti Gaya Hidup

Kecanggihannya berbanding dengan telefon pintar lain juga sebab yang agak lucu apabila melihat artis yang menggunakan iPhone bukan kerana fungsinya tetapi kerana mengikuti aliran gaya hidupsemasa.

Rupa-rupanya terdapat juga beberapa artis yang tidak tahu mengenai teknologi terkini dan hanya tahu guna jer.Tetapi sangatlah rugi kerana mereka tidak dapat menikmati sepenuhnya ciri-ciri iPhone. Walau bagaimana pun itu tidak penting, kerana yang pasti mereka menggunakan iPhone kerana jenama dan bukan keistimewaannya. Dan ini mengguntungkan Apple juga.

Comments

comments