Zaffique Zin | #StartLocalGoGlobal
zaffique-new-logo-white

https://www.youtube.com/watch?v=KdbRp1gojFE&t=3s Sejarah Nasi lemak Hai korang semua,kali ni Zafood nak kongsi dengan korang semua 1 menu yang sememang nya menu wajib bagi kita iaitu Nasi lemak. Hidangan nasi lemak yang merupakan makanan kegemaran orang malaysia tidak kira di negeri mana,sebut aje nasi lemak pasti orang tahu dan...

https://www.youtube.com/watch?v=kKYTr3uc9os Ramai yang mengatakan kalau makan telur dalam jumlah yang banyak boleh menjejaskan kesihatan kerana tahap kolesterol yang tinggi. Namun betul ke apa yang dikatakan itu? Jom sama-sama kita rungkai.hahahah…. Kalau korang nak tahu, sebenarnya amalan memakan telur ayam adalah baik kerana banyak khasiatnya.Ini kerana makanan asli yang...

https://www.youtube.com/watch?v=rQS6qlqyHIQ Acer diasaskan oleh Stan Shih Chen Jung dan kawan-kawannya pada tahun 1976 dengan pelaburan awal sebanyak $ 25,000. Mereka menamakan syarikat 'Multitech International' dan mula dengan merancang permainan elektronik tangan dan kemudiannya mengedarkan separa konduktor yang telah di import untuk kos yang lebih rendah dari...

https://www.youtube.com/watch?v=kXpP8iCUkGE KACANG ALMOND DAN MANFAATNYA Kalau di Malaysia majoriti orang Malaysia lebih mengenali kuih Almond London berbanding kacang Almond itu sendiri,lagi-lagi bila hari raya,betul tak? Orite, kali ini Zafood nak kongsi dengan korang manfaat kacang Almond. Kacang almond adalah kacang yang kaya dengan vitamin dan nutrisi serta memiliki...

https://www.youtube.com/watch?v=uL7OPRuvxX0&t=4s WAKTU YANG SESUAI MENIKMATI GREEN TEA. Masa yang sesuai bergantung kepada sebab sebenar anda menikmati teh hijau, seperti yang kita tahu teh hijau mempunyai beberapa manfaat seperti menguruskan badan,untuk sihat dan juga sebagai antioksidan. Ia adalah antioksidan yang hebat membantu membakar lemak,mencegah nafas berbau, melindungi penyakit janung...

https://www.youtube.com/watch?v=Nr8eXA0JyPE   Yuhuuu…dah makan ke belum tu? Hari ni Zafood nak pergi makan di Food Court Medan Mara. Di sini dengarnya ada gerai Nasi Ayam yang sedap. Sebut jer nasi ayam pasti ramai yang sukakan?. Salah satu resepi yang amat sedap dan ringkas. Di gerai ni hari hari...

https://www.youtube.com/watch?v=giyWgfOu69Q Rasanya orang Malaysia ni dah biasa dengan makanan Tempe ni. Saya mengenali tempe ni semasa berumur 21 tahun. Pada masa tu our family lunch di Wong Solo di Bandar Baru Bangi. Sebuah restoran Indonesia yang menyediakan speciality Ayam Penyet. Di antara lauk sampingan ayam tu...

https://www.youtube.com/watch?v=BNgNrqFvDCM Dizaman teknologi yang semakin advance, penggunaan internet semakin menjadi satu kewajipan bagi semua golongan. Dari yang kecil sehingga golongan dewasa sehingga internet di labelkan sebagai keperluan di masa ini. Seiring dengan perkembangan internet , penggunaan WIFI juga tidak asing lagi. Di rumah , pejabat ,...

Di Malaysia makanan Arab sudah tidak asing lagi. Banyak restoren Makanan arab yang tumbuh melata yang menyediakan pelbagai jenis makanan dari pelbagai negara Timur Tengah . Yang paling terkenal adalah Nasi Mandi yang selalunya dihidangkan bersama ayam, kambing dan daging.  Selalunya Nasi Mandi ini menggunakan...

WAIT!

LET'S BE FRIENDS!

Like our Facebook, Twiter or Instagram page to get updates on our latest blog post, techs gadgets, tips and hacks to grow your business